Yenimahalle Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) Konusunda uzman kadrosuyla, Özellikle örgün eğitim fırsatlarından yararlanamayan bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm Yenimahalle halkına bu amaçla kurulan kurs merkezlerinde eğitim vermektedir.

Hedefi Toplumda eğitimli ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olan YENİMEK’te,Ücretsiz olarak verilen sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra; sergiler, seminerler, fuarlar, yayınlar,yarışmalar, panel-konferans vb. organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.

Kurslarda satrançtan cilt bakımına, okuma yazmadan çini sanatına kadar çok sayıda branş yer almaktadır.

YENİMEK’te eğitim-öğretim, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim-öğretim takvimine uygun olarak başlar. Kurslarımız  Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılmaktadır. Kurslarını başarı ile tamamlayan tüm kursiyerlerimiz sertifika alabilmektedir.

Sertifikalarımız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olup, bütün Türkiye’de geçerlidir.